aug
1

Ha belsőépítészetre kerül sor, és komfortos, jó közérzetet adó otthont szeretnék szemet gyönyörködtető designnal, akkor egy profi belsőépítészre érdemes bízni a munkát, aki elég tapasztalattal rendelkezik már, és van kreativitása.

Profi belsőépítészet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A szép otthon nem csak a minőségi bútorokban, és a dekoratív kiegészítőkben nyilvánul meg, hanem a színek összhangjában, az elrendezésben, és a terek megfelelő kihasználásában. Saját kezűleg nehéz lenne elvégezni olyan munkákat, amiket egy belsőépítészethez értő személy könnyen elvégez. Már maga a tervezés rengeteg időt vesz igénybe a belsőépítészet során, főleg ha mi próbálunk valami egyedi dolgot kitalálni.

júl
29

Gyakran mikor látom, hogy a gyerekem játszik a Sims 3-mal, és rendezi be a házat mindig elgondolkozom, hogy milyen jó lenne, ha úgy tehetnénk be a bútorokat a lakásba, mint a játékban: csupán egy kattintás és ott is van a lakásban, semmi cipekedés, szállítás, és összeszerelés.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bútor vásárlás azonban nem ilyen egyszerű, mikor kiválasztjuk a nekünk megfelelő bútort, el kell intéznünk a szállítást (feltéve, hogy nem mi magunk akarjuk hazacipelni), ami nem egy olcsó mulatság. Többen eljátszanak a gondolattal, hogy mi lenne, ha ők maguk vinnék haza a bútort, de persze ez panel lakások esetén elég nehéz feladat, különösen ott, ahol nincs lift. Miután sikerült a célba elvinni a bútort még össze is kell szerelni, ami változó bútortípusonként. És ez csak egy bútor! Rengeteg időt el lehet cseszni lakberendezéssel...

júl
26

Itt a klíma szezon, egyre melegebb napok várnak ránk, ahogy közeledünk kedvenc hónapunk felé, augusztushoz. Mindenki szereti a nyarat, de sajnos minden évszaknak meg van a maga hátránya, a nyár hátránya pedig az eszméletlen hőség, amit csak egy eszköz tud rendesen korrigálni: a klíma.

Klíma design

 

 

 

 

 

 

 

 

Néha természetesen egy ventilátor is megteszi, ahol nem ütközünk klímába, de sajnos be kell látnunk, hogy a ventilátor csak a levegőt kavarja, és nem hűti azt. A klíma szinte minden irodában elengedhetetlen kellék, anno, mikor még 3 éve dolgoztam egy volt cégemnél saját asztali ventilátort vittem be az íróasztalomra, mert akkora hőség volt azon a nyáron (később követték a példámat). A klíma használata azonban óvatosságot is igényel, fontos hogy fokozatosan tekerjük le a hőmérsékletet, mert a hirtelen hőváltozás betegségekhez vezethet, szimpla megfázáshoz, vagy akár tüdőgyulladáshoz is.

Kerti medence

 

 

 

 

 

 

Ha már nyár van, akkor tegyünk említést az egyik legfontosabb nyári tevékenységről, a medence építésről. A medence építés a tavasz évszakában kezdődik, ugyanis a medence építés nem 2 nap alatt zajlik le. Egy jó medence a kertben megváltás tud lenni, a legjobb módja tud lenni a relaxálásnak. Ma már szinte minden kertben találunk medencét, legyen az felfújható medence, beépített medence és még sorolhatnám. Ha valóban jó medence kell az otthonodba, és a lehető legjobb céget akarod kiválasztani medence építés terén, akkor az Internetes weboldalakon az adott cég medence referenciáira érdemes rákukkantanod, ahol megtalálhatod a cég eddigi munkáit.

júl
20

A LED szalagok a fénydekoráció legjobb eszközei. Rengeteg különleges típusa van ennek a LED fajtának, vannak a merev LED szalagok, és a hajlíthatók, amelyekkel különböző íveket lehet leírni. Íme néhány kép róluk:

LED szalagKör LED szalagSzínes LED szalag

máj
27

A garázstakarítás a legkényesebb helyszíne a takarításnak családi házak esetében. A garázsoknak a 80%-ban iszonyatosan nagy kupleráj van, mivel egyfajta raktárként is kezelik az emberek, nem csak kocsi tárolásra, és mikor valaminek nincs helye a lakásban, akkor azt a garázsba kell tenni valahova.

Szerintem havonta érdemes egyszer garázstakarítást végezni, ha nem akarunk túl nagy sziszi-fuszi munkába fogni, ugyanis félév alatt akkora rendetlenség tud összegyűlni, meg annyi por, ami egyrészt egészségtelen is, meg nehezebben találsz meg bármit, amire hirtelen szükséged van. A garázstakarítás során érdemes a pakolással kezdeni a munkát, és csak utána tisztítani.

már
31

Mielőtt bárki belevágna egy új otthon lakberendezésébe, előtte sajnos túl kell esnünk egy igen kényes, és rettenetesen szivatós dologgal: a költözéssel. Nos nem mindegy, hogyan használjuk ezt a szót, az eredeti változatban, vagy műveltető szerkezetben? Hogy jobban értsétek mire gondolok, el lehet végezni a költözést sajátkezűleg is, de sokkal egyszerűbb, ha a költöztetés mellett döntünk, ugyanis rengeteg időt, munkát spórolhatunk meg vele, és sokkal kevesebb stressz ér bennünket.

Be kell vallani, a költöztetés valóban nem olcsó mulatság, egyes költöztető cégek megpróbálnak "sunyi" módon több pénzt kicsavarni a gyanútlan áldozatból - érdemes odafigyelni a díjszámításra, mivel a költöztetést végző cégek többsége órára szabja meg az árat. Vegyünk egy egyszerű példát: hiába tartott a költöztetés 1 óra 20 percig, azt ők 2 órányi munkának veszik, és két órányi munkát kell fizetned...

már
22

A rozsdamentes korlát bármelyik évszakban jól jöhet, legyen szó beltéri, vagy kültéri korlátról. Tud valaki olyan embert mondani, aki még soha nem látott rozsdás korlátot? Kétlem, hogy erre a költői kérdésre lenne "igen" válasz, mivel a lépcsőházak Magyarországon tele vannak vele.

Rozsdamentes korlát

 

 

 

 

 

 

 

Manapság már mindenki a rozsdamentes korlát mellett dönt, hiába drágább, mivel a standard korlátok igen hamar berozsdásodnak, különösen ha az utcán, vagy a kertben található az a bizonyos korlát.

jan
28

Hihetetlen, hogy manapság milyen kreatív dolgokat tudunk készíteni kovácsoltvassal. Léteznek olyan kovácsoltvas termékek, amelyeket kizárólag azért készítenek, hogy például a nappali közepére helyezhessék dísztárgyként. Íme két remek kovácsoltvas termék, amelyeken még én is meglepődtem, hogy milyen kézügyesség állhat mögötte!

Kovácsoltvas termék almákhozKovácsoltvas termékek

okt
13

CD fal

Címkék: cd fal | Szerző: Ipari Architektúra | 11:26 am

Szeretnél valami nagyon egyedi ötletet otthonodba, vagy üzletedbe? Lehetséges, hogy találkoztál már ezzel az ötlettel, de ha még nem, akkor biztosan elnyeri a tetszésedet!

CD gyártás falakhoz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Én először az egyedi CD-kből készült falat még középiskolában láttam, ahol az egyik haverom a szekrénye falát CD-kkel díszítette ki. Kérdeztem tőle, hogy te honnan szereztél ennyi CD-t, vagy ennyire felesleges adatok van rajta, hogy csak így eldobod őket? Elárulta, hogy ezek mind-mind üres CD-k, és magas példányszámban készítette el egy CD gyártással foglalkozó cég segítségével. A dolog nyitja nagyjából ennyi, felkeresel egy CD gyártással foglalkozó vállalkozást, rendelsz tőle x példányszámban terméket, és már kész is van a CD-s falad, amit rajzszögek segítségével készíthetsz el!

sze
3

Milyen hülye kérdés... gondolhatná az olvasó, a műgyanta padlókat csak ipari létesítményeknél használják. Én ezt inkább múlt időbe tenném, ugyanis ma már rengeteg olyan otthont, nappalit láttam, ahol műgyanta padló borította a földet parketta, vagy kőpadló helyett! A régi műgyanta padlók egyszerűségük miatt voltak használatosak sulikban, vagy laboratóriumokban, ma már azonban a gyártók egyre több dekorfelületű műgyanta padlót gyártanak, amik egyszerűen lenyűgözőek tudnak tündökölni bárhol.

Műgyanta padló otthonra

 

 

 

 

 

 

 

A parketta lerakása jóval bonyolultabb, és bajosabb, mint az előbb említett padlótípusé. A parkettát, mint jól tudjuk, elemenként kell lerakni, míg a műgyanta padlót csupán önteni kell, egy hengerrel egyenletessé, mm-re pontosan vízszintessé lapítani, majd hagyni megszáradni. Különösen akkor érdemes ezt a burkolattípust alkalmazni lakásunkba, ha gyerek van a háznál, ugyanis rendkívül egyszerű a műgyanta padlók tisztítása, és minden vegyszernek ellenáll, nem púposodik fel, ha felszívja a vizet, mint a parketta.

Természetesen nem azt mondom, hogy a parketta egy borzalom... külsőre szerintem még mindig jobban mutat, mint a műgyanta padló, felmosás után jobban fénylik, és még ez a standard burkolat a nappalikba, ez a legmegszokottabb, de való igaz, hogy hibája is van bőven...

aug
16

Riasztó

Címkék: otthon riasztó betörés | Szerző: Ipari Architektúra | 1:22 pm

Egyre többet hallok arról, hogy ennek és annak a házába betörtek, és ezt meg azt vittek el. Csak én látom így, vagy tényleg kezd szaporodni a betörések és a lopások száma? Természetesen a rablók olyan házakat tűznek ki célul, ahol nincs riasztó, mint például az én ismerőseim lakásában se volt, ami egy hatalmas hiba lehet.

Riasztó felszerelések

 

 

 

 

 

 

 

 


Nem bízhatunk meg a mai világban, ezért nagyon fontos, hogy miharamarabb felkeressünk egy riasztó telepítéssel foglalkozó céget, aki néhány óra alatt maximális biztonsággal ruházza fel otthonunkat. A riasztó rendszereknek azonban rengeteg típusa van, különösen attól függően, hogy a lakásunk mely részeit szeretnénk figyelni, és hogy a érzékelők milyen tevékenységre riasszanak. Ne habozz, mihamarabb szerezz be egy riasztót, ha nem szeretnéd, hogy otthonodat kisemmizék, főleg akkor, ha kertes házad van, mivel oda előszerettel lopakodnak be a betörők (garázs, stb.)

aug
5

Szauna otthonra

Címkék: otthon szauna | Szerző: Ipari Architektúra | 11:59 am

Ki ne szeretné a szaunákat? A többség csak akkor használja ezt a remek találmányt, mikor elmegy egy wellness szállodába, vagy mikor véletlen lehetőség nyílik rá. Nem gondolkoztál el még azon, hogy milyen jó lenne, ha egy szauna ékeskedne otthonodban, például a kertben? Mind a kettőnek meg van a maga előnye, mind az otthoni szaunát, mind a közterületi szaunát illetően.

Verseny a szaunában

Ha egy wellness szálloda, vagy egy uszoda szaunájában izzasztod a hasad, akkor könnyen saját társaságot szerezhetsz magadnak, és nem egyedül kell a szauna belsejében izzadnod, szóval az a 10-15 perc fel se tűnik, hogy milyen kevés. Az otthoni infraszauna társaság nélkül vár téged, azonban érdemes felkészülni, hogy több személyes legyen, mert egy kerti parti esetén különösen jó központ lehet a társalgásra, és igen egyedi eszköze lehet egy esti bográcsozásnak. Nem mindegy azonban, hogy mi a szauna típusa, ezt neked kell eldöntened, ugyanis mindegyik szauna fajtának meg van az előnye, különösen az egészségre és a páratartalomra nézve. Finn szauna, vagy infraszauna? Döntsd el Te!

júl
9

Milyen csempét válasszunk a fürdőszobába? Általában úgy döntünk, hogy megnézünk egy katalógust, kiválasztunk néhány favoritot, majd véletlenszerűen rámutatunk egyre, és azt vesszük meg. Rosszabb esetekben egyáltalán nem illik be a fürdőszobába, és szörnyülködhetünk, hogy milyen csúnya lett a helység.

Fürdőszoba belseje

 

 

 

 

 

 


Csempékkel kapcsolatosan érdemes kikérdezni egy szakember véleményét, miután látta a fürdőszobánkat. A csempe színe természetesen függ maga a fürdőszoba színétől, azaz, hogy melyik színek találhatóak meg leginkább benne. Ha például a padló, a fal, és a fürdőkád is fehér, akkor magától adódik, hogy érdemesebb fehér színű csempe vásárlása mellett dönteni, vagy ha mindenféleképpen színesben gondolkodunk, akkor valami halványabb színt választani. Ha kőpadló található fürdőszobánkba, akkor a csempe méretét érdemes aszerint választani, hogy körülbelül feleakkora legyen, mint maga a kőpadló egy "négyzete". Hogy kicsit visszatérjünk a csempe színekhez, tudni kell, hogy a színek két kategóriába sorolhatóak, hideg és meleg színek. Na már most a csempe színe határozza meg a fürdőszoba "hőmérsékletét" a legnagyobb részben, tehát ettől függ, hogy meleg vagy hideg fürdőszoba lesz-e a mienk.

Meleg színek: narancssárga, piros, barna.
Hideg színek: kék, zöld, viola, halványsárga.

júl
7

Már előző bejegyzésemben beszéltünk az ajtókról és az ablakokról, így illene említést tenni a nyílászárók tisztításáról. Az ajtók tisztítása nem igényel különösebb problémát, elég ha pár hónap után átmegyünk rajta egy jól kicsavart vizes ronggyal, kivéve akkor, ha ajtónk színe fehér, és könnyen meglátszik rajta a kosz. Sokaknak viszont az ablak tisztítás gondot okozhat, ezért íme néhány rövid instrukció, hogyan tisztítsuk meg hatékonyan az ablak felületét.

Az ablak tisztítás több fajtája ismeretes, ha például homályos marad az ablakunk a tisztítás után, akkor érdemes egy kis étolajjal átdörzsölni, majd egy óra elteltével papírtörlővel felitatni. Miután felitattuk az étolajat, tisztítsuk meg újra az ablakot, és a homályos ablak a múlt marad jó pár hónapig! Ha ablak tisztításra kerül sor, akkor "sajnos" a függönyökre is gondolni kell, mivel ha koszosan akasztjuk vissza a függönyt a karnisra, akkor az könnyen újra bekoszolja az ablaküveget.

Ablak tisztítás után

 

 

 

 

 

 

 

Hasznos tipp: ablak tisztítás után egy harisnyával (amire többé nyilván nem lesz szükségünk) töröljük át az ablak üvegét, mivel a harisnya anyaga fényesebbé, csillogóbbá teszi az ablakot, ahogy rásüt a nap.

jún
30

Nem is gondolnánk, hogy mennyi szerepet játszanak a nyílászárók otthonunk szépségében. Legyen szó ajtóról, vagy ablakról, nagyon fontos mindkettő esetében, hogy illeszkedjenek a szoba vagy a helység stílusához és színeihez.

Ablakok egy nappaliban

 

 

 

 

 

 

 

Az ablakok játszanak szerepet az otthon szellőzésében, és a világosságban is, tehát evidens, hogy minél nagyobb egy ablak, annál több fény jut a szobába, annál könnyebb kiszellőztetni. Ablak típusokból ma már rengeteg van, a vásárló gyakorlatilag már nem is tud dönteni, hogy melyiket válassza, annyi lehetőség áll rendelkezésére. Ma már szinte minden otthonban találhatóak bukós ablakok, amelyek két módon is kinyithatóak, attól függően, hogy mennyire szeretnénk friss levegőt beengedni a szobába. Az ablakokat érdemes rendszeresen tisztítani, mert idővel megragad rajtuk a kosz, és szinte lehetetlenné válik teljesen tisztává varázsolni.

Fa ajtó

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ajtókról nem lehet túl sok mindent írni, elég a színükre odafigyelni. A leggyakoribbi ajtó színek a barna (a szekrények, bútorok, és a parketta színéből adódóan) és a fehér (konyha, fürdőszoba bútorok), ezek közül érdemes leginkább válogatni. Azokba a szobákba, ahol mindennapjainkat éljük, érdemesebb lehet jól mutató fa ajtókat beszerelni, míg a konyhába és a fürdőszobába megteszi egy könnyen nyitható/csukható műanyag ajtó is. Manapság egyre kevesebb otthonban lehet találni a konyhához ajtót, a lakók szerint sokkal jobban néz ki, ha a két helységet csupán egy boltív választja el. Lehet hamarosan az is divatba jön, hogy a WC-hez nem kell ajtó? .. hát csak nem.

süti beállítások módosítása