jan
14

Megpróbálom egy csokorba összeszedni, mik (és kik) azok, amire (akire) egy lakás felújítása előtt / alatt szükségünk lehet.

Mindenekelőtt tervezésre, hiszen hiába gondoljuk ki, milyen jól fog festeni retro-mintás tapéta, a bőrfotel és az új dohányzóasztal meg a házimoziállvány, azért ezeket megfelelően össze is kell hangolni, magyarul nagyon nem mindegy, mi hova kerül. A tervezési folyamat során három módszer jut eszembe:

  • Papír és ceruza, plusz az ötleteink
  • Lakberendezési - tervező szoftver
  • Lakberendező, és / vagy belsőépítész segítsége

Ha elég kreatívak vagyunk, talán a legjobb az első két lehetőség választása - hiszen mégis csak a saját lakásunkról, életterünkről van szó, így azonban számolni kell azzal, hogy nem kevés időbe fog telni a belsőépítészeti tervezés és kialakítás, vagyis maga a lakberendezés folyamata.

Ha lakberendező vagy belsőépítész szakember segítségét kérjük, mindenképp olyan előnyökkel jár, ami gyorsabbá és hatékonyabbá teheti a lakásfelújítás folyamatát, ennek az oka pedig a rutin - hiszen egyértelmű, hogy egy belsőépítészettel foglalkozó, kreatív ember lényegesen hamarabb megoldást találhat bizonyos a kérdésekre, amelyek esetében mi magunk valószínűleg sokat hezitálunk. A teljesség igénye nélkül: a lakás és az egyes helyiségek mérete és formája, a fény mértéke.

A másik, ami a lakberendezők előnye lehet még, az az egyes alapanyagok (a festéktől kezdve a tapétán át a bútorokig és a lámpákig, kandallókig) beszerzése, ugyanis több, mint valószínű, hogy sokkal hamarabb, esetleg jobb áron hozzájutnak bármihez, amit mi feltehetően elég sokáig keresgélnénk.

Viszont, ha saját magunk vágjuk a fejszét a lakásfelújítási, lakberendezési munkákba, a keresgélést megkönnyítem, és ajánlok néhány hasznos oldalt, ahol hozzájuthatunk a lakásunk otthonosabbá tételéhez szükséges "kellékekhez" (bútorok, kandallók, konyhabútorok):

Remélem, sikerült eme rövid összefoglalóval némi segítséget nyújtanom - ha nem, akkor álljon itt néhány szakember, aki segíthet mindebben:

A bejegyzés trackback címe:

https://lakberendezesi-otletek.blog.hu/api/trackback/id/tr1001671933

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mivel is kezdjük: lakásfelújítás előtt 2010.01.14. 14:11:58

A lakásfelújítási munkák előtt először el kell döntenünk, mi magunk végezzük azt, vagy inkább gyakorlott lakberendező szakemberrel végeztetjük el a munkálatokat. Ebben próbálok segítséget nyújtani bejegyzésemmel.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása