aug
17

A címben említett dolgok egyike sem mai találmány, viszont mindkettő a mai napig aktuális. A kapuk, rácsok és korlátok egy része kovácsoltvas alapanyagból készül, ami azért lényegesen dekoratívabb. Egy barokk kerthez egyértelmű, hogy a kovácsoltvas korlátok, kapuk illenek mint pl. egy szimpla betonoszlopba ágyazott vas korlát.

Persze ebben az esetben már a kertépítés kezdetekor ki kell találni, mi és hol legyen, ugyanis egy rossz helyre ültetett sövény, netán egy szép, nagy tölgyfa dugába dönti a tervet, és a kert mellett nem fog elférni a kovácsoltvasból készült kerítés, vagy kapu.

A lépcső mellett is el lehet helyezni szép korlátokat, persze itt most a kültéri lépcsőkre gondolok, bár többnyire a beltériek mellé is kerül korlát, már csak a közlekedés megkönnyítése miatt is. Persze a korlátok készítésénél nem árt figyelembe venni, mi van a lábunk alatt, kár volna egy jó minőségű hajópadlót szétkaristolni, én személy szerint nagyon sajnálnám, ha egyik kedves ismerősöm lakásában látott teakfa hajópadló csíkoss és kopottá válna. A hajópadlók felhasználása egyébként rendkívül univerzális, szinte bármelyik szoba, vagy konyha padlójának megfelelő.

Említett ismerősöméknél a déli, verőfényes napsütésben a redőny szép árnyékcsíkokat varázsolt a hajópadlóra, ezzel szinte természetes hangulatot produkált a két lakberendezési termék egy lakásban. Persze, nem minden redőny vet szép árnyékot, de olyanra is van példa.

Persze ha van egy ritka, egyedi konyhabútor - esetleg egy keleti ritkaság, vagy egy drága csillár a szobában, érdemes elgondolkodni azon, hogy kössünk biztosítást - ugyanis, ha bármilyen kár (lopás, tűz, földcsuszamlás, árvíz) éri lakásunkat, és benne  konyhabútorainkat, egyéb lakberendezési tárgyainkat és más értékeinket, csak a megfelelő biztosítással kaphatjuk vissza az árát.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lakberendezesi-otletek.blog.hu/api/trackback/id/tr311315501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása