már
9

Mi alapján válassz kandallót? A kandalló választásnak rengeteg szempontja van aszerint, hogy miért szeretnénk kandallót venni. A tüzifa égésének illata miatt? Az otthon szépítése miatt? Csupán a fűtés miatt?

Utóbbi esetben érdemes gázüzemű kandallót választani, ahol egy öntöttvas tűztérben elhelyezett gázkészülék (termoszát vezérléssel) a fa égését helyettesíti. A tökéletes látványról a gázégők felett elhelyezett mű fahasábok gondoskodnak., melyek kerámiából készültek. A lángok játéka mindenkit elkápráztat, még azokat is, akik életükben számtalan kandallót láttak már.

Ha a fatüzelésű kandalló mellett döntünk, két funkciót elégítünk ki egyszerre: megoldjuk a fűtést, és az otthon szépsége, látványossága sem maradhat el. A hálószobába, vagy a sötétebb nappalikba a romantikusabb kandallókat ajánlanám, az ilyen kandallók nyitott tűztérrel rendelkeznek, és sokkal jobban kiemelkednek a lángok csapkodásai. Ez a kandalló azonban sajnos számos hátránnyal jár, például kötelező, hogy nagyobb kéményünk legyen, mint egy átlagosabb kandallónál, és állandó felügyelet szükséges hozzá a nyitott tűztér végett. Mindezeket összevetve nyitott tűzterű kandallót olyan helyre ajánlunk, ahol a kandalló egy külön helységet kap a szobában, és nincs a közelébe semmilyen elektroniai eszköznek, elzárható az egyéb lakóhelységektől, padlózata lehetőleg éghetetlen anyagból készült és jól szellőztethető.

A bejegyzés trackback címe:

https://lakberendezesi-otletek.blog.hu/api/trackback/id/tr801823814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása