máj
4

A hajópadló egy minőségi parketta fajta, azonban nagyon figyelni kell hogyan tároljuk, és hogy miként rakjuk le egy lakásfelújítás során, mivel nagyon kényes anyagból készült. Íme néhány dolog, amit a hajópadlókról tudni kell!

Fontos tudni, hogy a hajópadlót csak száraz helyen lehet tárolni, és lerakás előtt minimum két napig abban a helységben tároljuk, ahova le fogjuk rakni, hogy megszokhassa környezetét. Ez nyilván elsőre hülyén hangzik, pedig ez nagyon fontos, mivel a hajópadlók érzékenyek a hirtelen hőváltozásra, megrepedhetnek, felpúposodhatnak, így viszont átveszi a helység páratartalmát. Lerakás előtt ellenőrizd, hogy a parketta nem sérült e, mert lerakás után sajnos egyik cég se fogad el reklamációt, és a garancia is elvész.

Fa hajópadló

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A lakásfelújításnál, azaz a hajópadló lerakásakor a szobahőmérséklet legyen minimum 18 Celsius-Fokos, míg az aljzat hőmérséklete minimum 15. A páratartalom (relatív) körülbelül 50 és 60 százalék között legyen, a hajópadló lerakása előtt ne szellőztesd a helységet.

A hajópadló mérete változhat lerakás után! Mint tudjuk, minden fa, továbbá minden fából készült anyag magába szívja a vizet, tehát a magas páratartalom eredményezheti a hajópadló növekedését, ami csekély (2mm / 1méter hosszú hajópadlón), de nem árt rá odafigyelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://lakberendezesi-otletek.blog.hu/api/trackback/id/tr401974282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása